جلوگیری از فساد مواد غذایی

ازبین بردن برفک یخچال

همواره  فساد مواد غذایی یکی از عمده مشکلات رایج در یخچال ها میباشد که هموطنان ما در منازل خود با آن دست و پنجه نرم میکنند.

در این اموزش به چند مورد از راه های از بین بردن این مشکل میپردازیم.

یخچال ها همواره از ارزش بالایی در خانواده ها دارند زیرا محل نگه داری مواد غذایی هستن که نیاز خانواده به ان ها ملزم است.حال اگر این مواد غذایی روبه فساد بروند دیگر داارای اهمیتی نیستند و باعث بیماری میشوند حال باید بیاندیشیم تا چه کارهایی مانع از فاسد شدن مواد خوراکی داخل ان میباشد.

در این بخش ما به چند روش برای کمک به این مشکل میپردازیم.

فساد مواد غذایی

درصورتی‌که یک ماده را به اشتباه و یا برای مدت طولانی در یخچال بگذارید فاسد شده و سایر مواد غذایی را نیز خراب می‌کند. نگهداری مواد غذایی در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد می‌تواند باکتری‌ها را مهار کرده و مواد غذایی را برای مدت طولانی سالم نگه دارد.

 

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات افراد این است که یخچال را پر می‌کنند، یخچال شما باید ۷۰ تا ۸۰ درصد پر باشد. وقتی یخچال بیش‌ازاندازه پر شود، جریان هوا مسدود شده و این کار عملکرد یخچال را دچار اختلال می‌کند. مواد غذایی را پشت هم و یا در یک سمت یخچال نچینید. آن‌ها را به‌گونه‌ای در کنار هم قرار دهید که حداقل نیم اینچ با هم فاصله داشته باشند. با این کار هوا بین آن‌ها جریان داشته و طول عمر مواد غذایی زیادتر می‌شود.

دمای یخچال را ثابت نگه دارید:
درصورتی‌که یخچال شما دماسنج ندارد، یک دماسنج در آن قرار داده هرچند وقت یک بار دمای آن را بررسی کنید. برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها، دمای فریزر باید صفر درجه فارنهایت ( منفی ۱۸ درجه سانتی‌گراد) باشد، یخچال دمای گرم‌تری دارد و باید ۳۸ درجه فارنهایت، یعنی سه درجه سانتی‌گراد باشد. بنابراین با قرار دادن دماسنج می‌توانید دمای آن را بررسی کرده و تنظیم کنید. اگر بتوانید این کار را به‌صورت عادت و هر روز انجام دهید، در این صورت می‌توانید مواد غذایی را به مدت طولانی‌تر و بدون خراب شدن نگهداری کنید.

مواد غذایی منقضی را از یخچال خارج کنید:
بهتر است هرچند مدت یک بار یخچال را بررسی کرده و مواد غذایی خراب را بیرون بریزید، زیرا این مواد هوای درون یخچال را مسموم کرده و باعث می‌شوند سایر مواد غذایی زودتر خراب شوند. اگر مطمئن نیستید یک ماده غذایی خراب شده است یا خیر ، بهتر است به زمان خریداری آن دقت کنید و درصورتی‌که شک دارید آن را بیرون بریزید.

بهتر است هرچند وقت یک بار یخچال را تمیز کنید:
شستن قفسه‌های یخچال با آب گرم باعث می‌شود میکروب‌های آن از بین رفته و در نتیجه مانع از خراب شدن مواد غذایی داخل یخچال شود. برای انجام این کار، تمام سینی‌ها را از یخچال بیرون آورده و آن‌ها را با آب داغ بشویید. درصورتی‌که شستن قفسه‌ها برای شما مشکل است می‌توانید از یک حوله تمیز و مرطوب برای تمیز کردن این قفسه‌ها استفاده کنید و رطوبت‌های اضافی را جذب نمایید.

مواد غذایی خاص را در قسمت‌های مخصوص یخچال قرار دهید:

یکی از راه های قابل تامل در مورد نگهداری مواد غذایی این است که مواد غذایی خود را در بخش هایی جداگانه و مجزا از یک دیگر و در صورت امکان هر یک را در ظرف هایی مخصوص قرارداده تا تاثیری بر دیگر مواد غذایی داخل یخچال نداشته باشند.

از ظروف مناسب برای ذخیره‌سازی غذا استفاده کنید:

استفاده از ظرف های مناسب برای نگهداری مواد غذایی یکی دیگر از نکات کلیدی در این ماجرا است و میتوان به ان اشاره کرد و جز نکات مهم دانست .

استفاده از ظرف های درب دار گزینه ای مناسب برای نگهداری انواع محصولات غذایی میباشند.

جلوگیری از فساد مواد غذایی

نحوه نگهداری لبنیات:
لبنیات یکی دیگر از مواد غذایی هستند که در بیشتر یخچال‌ها یافت می‌شوند. وقتی آن‌ها را از بسته‌بندی خود خارج کرده و به ظرف منتقل می‌کنید بهتر است مصرف کنید و بار دیگر آن را به ظرف اصلی باز نگردانید. درصورتی‌که شیر را برای چند روز نگه می‌دارید بهتر است از شیرها در ظرف شیشه‌ای استفاده کنید. بااین‌حال تاریخ انقضای این محصولات بر روی آن نوشته‌شده است که معیار خوبی برای نگهداری آن‌ها در یخچال است.

بهتر است تخم‌مرغ‌ها را در کارتن و در کنار هم قرار دهید تا گردش هوای مناسبی داشته باشند. زیرا بر روی آن‌ها منافذی است که درصورتی‌که در فضای آزاد قرار گیرند رطوبت آن‌ها از بین رفته و زودتر خراب می‌شوند.

نان:
نان نیاز به یخچال ندارد، اما درصورتی‌که در محیط خنک‌تر قرار گیرد، مدت‌زمان بیشتری باقی می‌ماند. مخصوصاً افرادی که در محیط‌های مرطوب زندگی می‌کنند، بهتر است نان را در یخچال بگذارند و از این طریق رطوبت به نان منتقل نمی‌شود.

میوه و سبزیجات:
اکثر یخچال‌ها دارای یک کشو مخصوص برای میوه‌ها و سبزیجات هستند. البته بهتر است میوه‌ها را در کنار سبزیجات قرار ندهید.

سعی کنید در هنگام ذخیره‌سازی میوه و سبزیجات را نشویید. آن‌ها را در یخچال بگذارید و زمانی که به آن احتیاج دارید تنها مقدار موردنظر را شست و شو دهید، زیرا رطوبت باعث خراب شدن سریع آن می‌شود. برای ذخیره سبزی می‌توانید از حوله‌های پارچه‌ای استفاده کنید تا رطوبت آن گرفته شود و یا آن‌ها را در ظرف‌های رویی قرار دهید.

برخی از میوه‌ها مانند موز، هلو و سیب به‌مرور گاز اتیلن آزاد می‌کنند که اگر این گاز بیش‌ازاندازه باشد می‌تواند باعث فساد مواد غذایی شود. بنابراین بهتر است مواد غذایی که گاز اتیلن آزاد می‌کنند را از سایر مواد غذایی جدا کنید.

میوه‌های مانند سیب، زردآلو، آووکادو، زغال اخته، نعناع، انجیر، عسل، انگور، انبه، هلو، گلابی، خرمالو، آلو گاز اتیلن آزاد می‌کنند. علاوه بر این میوه‌ها، سبزیجاتی مانند پیاز و گوجه نیز در این دسته قرار دارند.

مواد غذایی باقی‌مانده:
مواد غذایی پسمانده باید در قفسه‌ها بالا قرار گیرند، زیرا دما در آنجا پایدارتر است. این مواد غذایی را در ظرف دربسته قرار دهید تا بوی یخچال بر روی عطر و طعم آن تأثیر نگذارد و یا بوی این مواد غذایی در یخچال پخش نشود. مواد غذایی را در ظروف کوچک و به‌اندازه خود قرار دهید تا زودتر خنک شده و باکتری‌ها در آن رشد نکنند. اکثر باکتری‌ها در فرایند پخت‌وپز کشته می‌شوند اما ممکن است مقداری از آن باقی بمانند بنابراین باید زودتر محیط غذا سرد شده و اجازه رشد به باکتری‌ها داده نشود. نیازی نیست منتظر بمانید تا پسماند غذایی‌تان سرد شود و آن را یخچال بگذارید. هوای داغ بالا رفته و هوا سرد پایین می‌روند، بنابراین اگر آن‌ها را در طبقه بالا بگذارید، به مواد غذایی زیر آن آسیب وارد نمی‌شود.

برای مشاهده دیگر اموزش  به این صفحه مراجعه کنید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.